G-Shock – най-продаваният часовник в света

G-Shock - най-продаваният часовник в света

G-Shock е най-продаваният часовник в света за поредна година. Въпреки огромната конкуренция през 2021г. G-Shock все още е най-предпочитаният часовник.

В динамична и конкурентна среда, дори и след нахлуването на пазара на смарт часовниците Casio G-Shock продължава да е недостижим. За справка, световноизвестната компания Rolex продава около 800 000 часовника годишно но продажбите на G-Shock са три пъти повече.

От създаването си през 1983 г.  до сега са продадени недостижимите около 109 милиона бройки Casio G-Shock. Колко време G Shock ще се задържи на трона предстои да разберем. От Casio разработват смарт часовници с които да отговорят на нарастващото търсене в този сегмент.  С опита, който притежават и визионерският подход на инженерите от Casio сигурно е, че няма да ни разочароват.

Пуснат на пазара през 1983 г. като „най-здравият часовник на всички времена“, G-Shock или „гравитационен шок“ е плод на въображението на инженера на Casio Кикуо Ибе и неговия уместно наречен „Team Tough“- Коравият екип. Разстроен от счупен джобен часовник, който му е подарен от баща му, Ибе решава да създаде първия в света ултра издръжлив часовник. Неговата философия е известна като „трите десетки“.

Часовникът  трябва да бъде:

-Водоустойчив до 10 бара;

-Да остане здрав след падане от 10 метра;

-Да има 10 години живот на батерията.

2 години и 200 прототипа по-късно се ражда G-Shock DW5000-C. С гумен корпус, вдъхновен от „подскачаща топка“.

Casio създаде еталон за здравина и направи така, че другите часовници да изглеждат крехки. През август 2017 г. Casio отпразнува своята 100-милионна продажба на часовник G-Shock със средни продажби от около 3 милиона часовници годишно.

Всички модели G-Shock може да видите ТУК

Всички часовници Casio може да видите ТУК