Casio създава часовник съвместно с британското Министерство

Casio Mudmaster е една от последните серии на G Shock колекцията. Изцяло създадена в духа на активния начин на живот, срещу стихиите и в паралел с военната тематика, до момента се радваме на десетки уникални модели Mudmaster. Последната новина от „щаба“ на Casio обаче обещава още едно попълнение, което съвсем скоро ще излезе на пазара, и за което най-любопитният факта е, че е създавано съвместно с британското Министерство на отбраната.

Casio BritishArmy X G-SHOCK MUDMASTER гарантира пълна готовност за устойчивост при всякакви брутални природни несгоди и разрушителни стихии. Със своята трипластова карбонова структура и същевременно, супер лек корпус (самият модел тежи по-малко от 100 грама), всеки мъж ще се почувства като победител на война срещу лошото време, калните условия, тежките атмосферни приливи на валежи и ветрове. Спортният модел пристига с черен корпус, а всичко останало в дизайна му, както сигурно се досещате, е изцяло във военен, познат още и като милитари стил. Без съмнение това е смело дизайнерско решение за традиционалистите от Casio и без съмнение, времето ще покаже, че то е основателно взето и правилно.

Casio BritishArmy X G-SHOCK MUDMASTER ще ви впечатли със следните уникални технически характеристики:

  • Водоустойчивост до 200 метра
  • Модерна Bluetooth енергоспестяваща система
  • 38 различни часови зони
  • Възможност за директна синхронизация със смарт мобилно устройство
  • Наличие на барометър, алтиметър, термометър, хронометър
  • Известяване за точния час на изгрева и залеза за деня
  • До 5 аларми за денонощие

Категорично, Casio BritishArmy X G-SHOCK MUDMASTER е дългоочаквана колаборация между реален милитари действащ орган и милитари дизайнерите в Casio. Технически погледнато, това е часовник, който ще отговори на очакванията ви за качество и малко по-нестандартна визия за бранда. По всичко личи, че компанията няма намерение да дава заден ход, а начинът, по който се развива по посока промяна в положителен аспект, е само възможност да се убеждаваме в лидерските й позиции на пазара.