Casio Baby G – часовникът за порасналото мъжко момиче със стил

Годината е 1994 година. Casio правят сериозна стъпка в разширяването на своето емблематично портфолио от часовници. Компанията създава специална серия, посветена на жените. На пазара се появяват първите модели CasioBaby G. Те следват концепцията на G-Shock, но с много по-фини и нежни линии в дизайна и все пак, защитени с автентичната антишокова система и възможност да издържат под 100 метра водна дълбочина. Разбира се, CasioBaby G си има и своите отличителни черти – пъстра палитра от свежи нюанси в дизайна и уникални свежи визии, които  безотказно следват последните актуални тенденции в модата. Тази серия дамски часовници от Casio е фундаментална главно защото стои отлично както на китката на практичната и елегантна бизнес дама, така и на ръката на вечната бунтарка с артистични наклонности.

Първите модели CasioBaby G са създадени в духа на аналоговата ера, в която по онова време навлизат големите производители на часовници. Едновременно с това дамските модели на Casio носят препратка към поп културата и макар днес, някои от тези елементи да изглеждат леко ретро, те са далеч от представата за демоде. В CasioBaby G виждаме духа на жената със собствени предпочитания и уникален стил. Това е жената, която с визията си може да ви докаже, че знае наизуст последните трендове в музата и въпреки това умее да ги съчетае със собствените си виждания за естетика и удобство.

И като казваме жена, нека не забравяме и големият еволюционен бум, в който попада серията CasioBaby G години след дебюта си. Компанията прави рязък завой в дамските си линии, преминавайки към концепцията за подкрепа на младите и тяхното право на себеизразяване. Второто поколение CasioBaby G впечатлява със своя тийн дух и впечатляващ набор от най-модерните функции на съвременните цифрови часовници. Естествено, всеки модел е водо- и ударо-устойчив. Естествено, всеки часовник от серията CasioBaby G е супер здрав, надежден, комфортен за носене, но най-вече готин по свой собствен начин.

CasioBaby G е женското продължение на G Shock със свежа визия и пълен пакет от необходимите за порасналото мъжко момиче със стил опции и защитни функции. И сега за финал ще ви издадем една малка тайна. Още в края на 2016-та година от Casio споделиха, че получават запитвания директно от потребителите си – мъже – дали е ок да носят CasioBaby G. Дамската серия за жени е толкова фънки и същевременно функционална, колкото G Shock, че стотици мъже от цял свят оставят зад гърба си предразсъдъци и скъсват с правилата, носейки Baby G не просто без срам, ами с гордост и удоволствие.

В тази връзка просто няма как да не отбележим, че за Casio, CasioBaby G e революция. Производителят не просто отдава значение на дамската си аудитория, но създава женски модели, които безпрецедентно започват масово да се носят и от мъже.